
Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz çiftçilerin kredi borçlarının faizlerinin silinmesini veya bahse konu borçların ertelenmesi talebinde bulundu.
MHP Milletvekili Özyavuz, ödenemeyen krediler yüzünden çiftçilerin yaşadığı ağır ekonomi sorunları dile getirdi.
Özyavuz, ”3083 sayılı Toprak Reformu Yasası’yla arazi alan çiftçilerimiz bankalara ipotek veremedikleri için kredi kullanamamakta ve sıkıntıya düşmektedirler. Bu çiftçilerimizin tarımdan kaynaklı borçlarının faizlerinin silinmesi veyahut bahse konu borçların ertelenmesi Şanlıurfalı çiftçilerimizin menfaatine olacaktır” dedi.
TAPULAR EL DEĞİŞTİRİYOR!
”Banka faizinin altında ezilmekte ve sıkıntılı bir şekilde arazilerini kurtarmaya çalışmaktadırlar. Hükûmetin bu tapularlar ilgili bu çiftçilerin mağduriyetini önlemek amacıyla tekrar borçlarını yapılandırması gerekmektedir” diyen Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
Şu anda tarım girdilerinin yüksek olması ve dünya tarımıyla rekabet edememeleri yüzünden bu arazileri alan vatandaşlar tapu senetlerini ödeyememektedirler. Dolayısıyla, Şanlıurfa’da tefecilerin ve banka faizinin altında ezilmekte ve sıkıntılı bir şekilde arazilerini kurtarmaya çalışmaktadırlar. Hükûmetin bu tapularlar ilgili bu çiftçilerin mağduriyetini önlemek amacıyla tekrar borçlarını yapılandırması gerekmektedir.
ELEKTRİK FATURALARINDA DÜŞÜK FİYAT UYGULANSIN
Güneydoğuda ve özellikle Şanlıurfa’da birçok çiftçimiz tarım yapabilmek için elektrik enerjisinden faydalanmaktadır. Elektrik faturalarında düşük fiyatlar uygulanması ve borçların taksitlendirilmesi, bölge insanımıza ve ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacaktır.
ÇİFTÇİ TEFECİNİN ELİNDE EZİLİYOR
Ayrıca, toprak dağıtımı ve dağıtım parselleri hak sahiplerine ilk dört yıl ödemesiz 10 eşit taksitle ve her yıl bir senet taksit ödemesi şeklinde yapılmıştır. Toprak dağıtımının üzerinden otuz yıl geçmesine rağmen borçları bitmiş parsellerde miras hükümleri dışında intikal ve satış işlemi yapılamamaktadır, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturularak çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir."
Sayın vekilim biz borcumuzu ödedik ödeyenler öküzmüş ödemeyen akıllı nasılsa affedilirmiş zihniyet bu ülkede bu borçları silsinler ödeyen öküz ler sizlere oy vermeyecek bilginize